Balance Harmelen

Behandeling Reiki


Wat is Reiki?


Reiki is een zeer oude energetische behandelvorm ontstaan in Japan. Reiki is een Japans woord waarbij “Rei” een verzamelnaam is voor geest, onzichtbare spirituele kwaliteit en “Ki” voor kanaal.


Van Reiki wordt vaak gezegd dat het “Kracht van de zon” betekent, oftewel zonne-energie, kosmische energie of universele energie. Een Reikibehandeling is een energetische behandeling waarbij via handoplegging helende energie naar de cliënt stroomt.


Bij elke vorm van energetisch werk wordt uitgegaan van de wisselwerking tussen lichaam en geest. Reiki werkt helend op alle niveaus; fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel, oftewel op de totale mens. Reiki heeft een harmoniserend effect. Reiki is net als alle energetische behandelingen complementair.


Eenmaal ingewijd in Reiki zijn je energiekanalen geopend en zijn eventuele blokkades opgelost. Deze levensenergie kun je vanaf dat moment ook doorgeven aan anderen. Vanaf 2011 ben ik ingewijd in Reiki 1 en vanaf 2012 ook in Reiki 2, waarna ik naast behandelingen in de praktijk ook afstandsbehandeling mag geven.