Balance Harmelen

Mijn naam is Hanny Verhaar

Ik ben vanaf 1976 tot september 2019 werkzaam geweest in het onderwijs en heb al vroeg belangstelling gekregen voor het kind bij wie het leren niet vanzelf ging.


Ik werkte als remedial teacher met veel plezier met “bijzondere kinderen”. Inmiddels ben ik met pensioen gegaan waardoor ik meer tijd kan besteden aan mijn praktijk.


In mijn nieuwsgierigheid naar oorzaken voor leerproblemen heb ik in literatuur gezocht naar blokkades in de hersenwerking. Ik ben er toen van overtuigd geraakt dat de emoties over eerder opgedane ervaringen een grote rol spelen in ontwikkeling en leren.

Ik heb meer en meer een holistisch mensbeeld gekregen en heb de mening dat onverwerkte emoties of ervaringen uiteindelijk de ontwikkeling en gezondheid kunnen hinderen. Dit hoeven niet persé heftige gebeurtenissen te zijn maar deze kunnen ook ogenschijnlijk onbeduidend lijken en ons onbewust blijven hinderen.


Toen ik zelf na een val van de trap een whiplash opliep en uitbehandeld was in de reguliere geneeskunst, ging ik op zoek naar andere behandelmethodes. Ik kwam in aanraking met Reiki en Touch of Matrix, een methode ontwikkeld door Gunther de Jong en Peter Rombouts. Ik nam kennis van de grootsheid van ons zelfhelend vermogen en hoe dat te activeren.


Ik realiseerde me dat de stress/emotie tijdens mijn val mijn klacht in stand hield en dat dit een onbewust proces was. Na mijn behandeling bij Touch of Matrix was ik mijn klachten kwijt.


Hierna heb ik de basisopleiding van Touch of Matrix gevolgd bij Peter Rombouts (medeontwikkelaar van Touch of Matrix). Vervolgens heb ik me bij Peter Rombouts verder geprofessionaliseerd door in zijn opleidingsinstituut Qure de therapeuten-opleiding te volgen om anderen op dit pad te kunnen helpen.


Als Qure-therapeut geef ik dat vorm in mijn energetische praktijk “Balance” voor zowel kinderen als volwassenen.